Max Verstappen két egymást követ versenyhétvégén ütközött előzés közben. Vajon a holland mikor fog tanulni hibáiból? Egyáltalán okul belőle?

Verstappen a Bahrein Nagydíj első pár körében Lewis Hamilton-nal csatázott. A Red Bull és a Mercedes összeért és Verstappen autója defektet kapott. Ki evickélt még kereket cserélni, de az autó is megsérült. Így a futamot feladta a holland.
A Kínai Nagydíjon friss abroncsokkal ismét Hamilton-nal csatázott. A brittel nem ütköztek, de nem sok kellett hozzá. Mikor Sebastian Vettel mögé ért már merészebb volt a holland. Megpróbálta a Ferrari-t megelőzni, de helye nem volt a manőverhez. Így ütközés lett a vége és megforgott mind a két versenyző. A versenyen 10 mp-s időbüntetést kapott és utólag két büntetőpontot is csatoltak a büntetéshez. Verstappen a futam után rögtön elnézést kért Vettel-től, de a vezetési stílusán nem hajlandó változtatni.

“Normál esetben egy pilóta igyekszik ilyen esetek után változtatni dolgokon. Nála ez nem működik. Egy idő után már nem lehet a korra fogni. Ez az egész intelligencia kérdése. Minél több versenyen vagy túl, annál többet tanulsz. Győzelemért és a bajnoki címért is így szállhatsz harcba, ha ezekből a hibákból tanulsz. De ő teljesen visszafelé fejlődik.”- nyilatkozta Niki Lauda.

Charlie Whiting szerint nem kell annyira kritikusnak lenni. Hibázott és megkapta érte a büntetését. Már öt büntetőpontnál jár. 12-nél már eltiltják egy futamtól. A szakember szerint biztosan óvatosabb lesz.
A Verstappen-Vettel ütközést látván Hamilton is megijedt. A brit elárulta, hogy azt hitte ő sem kerüli el az ütközést.

“Tartottam attól, hogy ütközni fogunk. Főleg azért, mert igyekeztek a helyes irányba fordulni és féltem belekeveredek valamibe. De sikerült biztonságosan kikerülnöm őket. Mikor közelítette a kanyarhoz láttam, hogy mindketten felém néznek. Úgy voltam vele, hogy Kimi-nél már nem fordulhatok szűkebben. A bal oldalt választottam a kikerülésre…. Visszanéztem az incidenst. Nem értem Max mit akart ott abban a kanyarban. De nekem jól jött ki…”- mondta Lewis Hamilton.