Mark Webber korábban a Red Bull versenyzője volt. Ő sem tudta megállni azt, hogy elmondja véleményét Daniel Ricciardo döntéséről. Szerinte, ha a Renault-val sem sikerül befutni könnyen kiszállhat az F1-ből.

Daniel Ricciardo mindenkit meglepve a nyár végén bejelentette távozását. A Red Bull csapatot elhagyja és a Renault istállóval folytatja karrierjét. Egyesek szerint elege lett abból, hogy a Red Bull Max Verstappen-re épít. Az idei év elég jól indult számára. Két futamot is meg tudott nyerni. Hat futamot követően Vettel, Hamilton és Ricciardo két győzelemmel rendelkezett. Azóta eltelt pár hónap és még a dobogó közelébe sem került. Kilenc verseny alatt nyolc alkalommal a kockás zászlót sem látta meg, mert az autónak technikai gondjai akadtak. Mark Webber szerint Ricciardo-nak jövőre sem lesz egyszerű dolga. Nem kizárt, hogy a technika kibabrál majd vele 2019-ben is. Így megunhatja az F1-et és követheti Fernando Alonso példáját. Ki is szállhat ebből a sorozatból.

“Daniel már azt várja, hogy vége legyen ennek a szezonnak. Szerintem ez kicsit aggasztó. Nem szeretném, hogy csalódjon és kiszeressen ebből a sportágból. Daniel vérmérsékletét is teszteli. Egy idő után sok kérdés marad benne az F1-el kapcsoltban. Nem tartja mindenki a kezét a vállán és ezt ő is tudja. Csak az erősek élhetik ezt túl. Keményen kell dolgoznia, hogy jövőre visszavágjon a Renault színeiben. Nekem még mindig furcsa az a döntés, amit meghozott. Minden bizonnyal szüksége van egy kis változásra. De az a kihívás, ami rá vár nagy lesz. Most majd kiderül, hogy örömét tudja-e lelni a sportágban.”- mondta Mark Webber.