Charles Leclerc a Ferrari csapat versenyzője lesz 2019-ben. Többen már az ötszörös bajnokhoz, Lewis Hamilton-hoz hasonlítják. A Sauber csapatfőnöke szerint ez nem helyes, mert ezzel még több nyomást helyeznek a monacói versenyző vállára.

Frederic Vasseur a Sauber csapatfőnöke közelről figyelhette, hogy Leclerc hogyan teljesít az első szezonjában. Még az is, aki talán nem szimpatizál Leclerc-el nem tagaja, hogy kimagasló teljesítményt nyújtott első szezonjában. Leclerc nem tagadta, hogy már 2019-ben szeretne nyerni. Idén is megmutatta, hogy tehetséges. Minden fiatal pilótának feladta a leckét és a tapasztaltabb Marcus Ericsson-t is verte csapaton belül. Már vannak, akik Lewis Hamilton-hoz hasonlítják. Nem lehet a brittel összehasonlítani. Már csak azért sem, mert mikor Hamilton kezdte a karrierjét a Mclaren élcsapat volt. Rögtön egy győztes autóba ülhetett be Hamilton. Ez a Ferrari-nál jövőre még nem garantált.

“Nem hasonlítom össze Charles Lewis-szel. Lewis tíz évvel ezelőtt kezdte meg a karrierjét. Akkor a Mclaren világbajnok esélyes volt. Lewis teljesen más körülmények között versenyzett. Mikor Charles hozzánk jött, mint versenyző a mezőny végén voltunk. Teljesen más volt a hozzáállása. Szerintem mindent könnyebb volt elkezdenie. Az első versenye nem sikerült túl jól. Kevés volt a tesztlehetősége. Lépésről lépésre volt egyre jobb és gyorsabb. Kepésségiével egyre világosabbá vált jövője is. Az autó kezelhetősége nagyon fontos. Ebben voltak nehézségei, de gyorsan belejött. Ha jövőre Lewis-el mérik össze nyomást helyeznek rá. Okozhat-e meglepetést? Soha sem lehet tudni. Minden csak az autón múlik. Minden rajta múlik. Adott a lehetőség ahhoz, hogy maradandót alkosson.”- mondta Frederic Vasseur.