Fernando Alonso és a Mclaren számára nem sikerültek a versenyek mostanában. Kiestek, ütköztek és nem tudták az elmúlt versenyeket befejezni. A kétszeres bajnok az utolsó két F1-es versenyén szeretne jobban szerepelni.

Alonso utoljára Szingapúrban szerzett pontot. Akkor a hetedik helyen intették le. Az elmúlt két versenyen kiesett. A spanyol pilóta incidensekbe keveredett. Azonban a hétvégén a Brazil Nagydíjat rendezik meg. Itt már bajnoki címet is ünnepelhetett Alonso. Elmondása szerint eléggé kedveli ezt a pályát.

“Nagyon várom a hétvégét. Örülök, hogy visszatérhetek Interlagosba. Hihetetlen ez a pálya és szeretek itt versenyezni. Brazília sok remek futamnak adott otthont. Sokszor nem tudhatod mi fog történni. Várom az utolsó két futamot, amit az F1-ben töltök el. Arra koncentrálok, hogy a maximumot hozzam ki magamból. Kemény munkával a legtöbb teljesítményt kihozzuk az autóból. De ezt nem tudjuk sokszor megmutatni. Mostanában nem volt esélyem harcolni. Remélem most tiszta futamunk lesz. Szeretnénk megmutatni mire vagyunk képesek. Itt a szurkolók szenvedélyesek. Az itteni pálya a leghíresebb. Sok bajnok vezetett már itt. Gyorsabb lesz és izgalmasabb, mint valaha is volt.”- mondta Fernando Alonso.