Vannak olyan gyerekek, akiket kivesznek az iskolából azért, hogy versenyezzenek. Lewis Hamilton szerint ezzel a jövőjüket is kockáztatják és ezen változtatni szeretne.

Nincs könnyű dolga annak a családnak, akiknek a gyereke versenyzőnek készül. Sok gyereket ki is vesznek az iskolából. Ha a versenyzői karrier nem sikerül, akkor tanulatlanul nehéz sors vár rájuk. Lewis Hamilton ezeken a gyerekeken szeretne segíteni. A brit versenyző szerint az F1-es versenyzők jó hatással lennének a gyerekekre. Tudnának segíteni az útjukon. Az F1-en belül sok lehetőség lenne. Hamilton azt szeretné, ha Jean Todt-tal is egyeztethetne erről.

“Szeretnének versenyezni és én bátorítani akarom a gyerekeket. Remélem valamikor találkozhatok Jean-nal. Szerintem pozitív hatással lennénk a gyerekekre az iskolákban. Sok gyerek versenyezni szeretne, de kiveszik ezért őket az iskolából. Ha a gyerekből nem lesz versenyző, akkor nagyon nehéz élet vár rá. Bajnokságot nyerni jó dolog és remélem Jean-nal és a gyerekekkel is együtt tudok majd dolgozni. Még akkor is, ha az F1-ben versenyzőként jutnak be. Lehetnek mérnökök is. Nagyon sok ember dolgozik az F1-en belül. Ebbe szeretnék jobban belevonódni. Ez a sport remek lehetőségeket teremtett számomra. Lehetőséget ad arra is, hogy mást is csináljak. Szeretnék pozitív hatással lenni másokra is. Nem csak kapni, kapni és kapni. Akarom, hogy emlékezzenek rám. Szeretném, hogy a gyerekek a nehezebb időszakokon könnyebben keresztül menjenek. Nem akarok úgy élni, hogy semmit sem jelentek.”- mondta Lewis Hamilton.