Fel lehetne sok olyan pilótát sorolni, akik a rossz döntésük miatt nem értek le nagy eredményeket. Sergio Perez is megbánta már, hogy 2012-ben a Mclaren csapatba igazolt.

Sergio Perez szerint rossz döntést hozott 2012-ben. Megbánta már, hogy a Mclaren csapatba igazolt. Most a Force India versenyzője. A mexikói pilóta szerint a Ferrari és a Mercedes után ez a legjobb csapat. Úgy gondolja, hogy az olasz és a német csapat nem fogja leigazolni. Elérhetetlennek érzi a top csapatokat. Perez-nek esélye volt arra, hogy a Ferrari-t vezesse. De Ron Dennis-t és csapatát választotta.

“Azzal a tehetséggel, ami benne rejlik nagyobb eredményeket is elérhettem volna. Abban biztos vagyok, hogy az F1-ben minden az időzítésről szól. Szerintem a lehetőségeim eléggé korlátozottak. Top csapat autóját nem fogom tudni vezetni. 2012-ben volt egy nagy lehetőségem, de elhalasztottam. Rosszul döntöttem mikor a Mclaren istállót választottam. Az egész karrieremre hatással volt ez a döntés. Minden jól alakult. A Mcalren csapatba szerződtem és valami félresiklott. Nem alakultak úgy a dolgok, hogy akartam. 2012 rémálom volt. Az autó is pocsék volt. Jenson Button volt a csapattársam és mellette semmi esélyem sem volt. Az év elején vezethetetlen volt az autó. Sok dolog történt abban a szezonban. Addig fajultak a dolgok, hogy nem akartam folytatni a Mclaren csapatban. Ekkor csatlakoztam a Force India csapatba. Minden évben kapok innen onnan ajánlatot. Ez elég hízelgő nekem. Nyilván jólesik az, hogy elismerik a pályán nyújtott eredményeim.”- mondta Sergio Perez.