Lance Stroll apukája megvette a Force India csapatot. Anyagi támogatással olyan erőforrást rakhatnak össze, amiről eddig csak álmodozhattak. A csapat 2019-ben a konstruktőri harmadik helyet célozná meg.

Minden kétséget felül múlt a Force India. Jöhetett a cég ellen eljárás is. Maradtak az F1-ben. Kicsi volt a pénzügyi háttere az istállónak tavaly és az előtt is. De Stroll apukája megvette a csapatot és jövőre még egyet léphetnek előre akár erőforrás tekintetében is. 2017-ben a negyedik helye végeztek a csapatok versenyében. Idén minden pontjuk törölve lett a név váltás miatt. Ha a pontokat megtarthatták volna, most a Renault előtt a negyedik helyen állna a Force India.

Az anyagi segítség megérkezett. Lance Stroll apukája megvette a csapatot és pénzzel a háttérben lehet autót fejleszteni. Két évvel ezelőtt negyedik helyen végeztek, de úgy, hogy az angol futamig szélcsatornája sem volt az autónak. Ennek vége. A mérnökök már javában dolgoznak a 2019-es versenygépen. A Honda és a Red Bull kombinációtól tartanak, de szerintük nem lesz legyőzetetlen. Így a konstruktőri versenyben a harmadik helyen szeretnének zárni.

A csapat Esteban Ocon miatt sem aggódik. Szerintük, ha 2019-ben nem is két év múlva top csapatban kaphat majd helyet. Lehet a Mercedes szerződteti majd le. A francia pilóta szeretne az F1 közelében maradi. A Williams csapattal tárgyalt, de ez visszalépés lenne számára. Most úgy áll a helyzet, hogy a Force India tartalékos pilótája lesz. Toto Wolff is elárulta, hogy jóban vannak Ocon-nal és sok dologban egyezik a véleményük. Lehet a jövőben a Mercedes fogja szerződtetni.