A Honda 2015-ben tért vissza az F1-be. Azóta nagyot fejlődött. Az elmúlt 3 szezon alatt nem igazán tudtak jó eredményt felmutatni a brazil pályán. Az idei erőforrásuk sokkal jobb, mint eddig. Lehet, hogy idén akár pontot is szerezhetnek a Toro Rosso-val.

2015-ben a Mclaren oldalán tért vissza a Honda az F1-be. A brazil pálya nem tartozott azok közé, melyet a wokingiaknak feküdt volna. A Hondával nem tudtak jól szerepelni Brazíliában. Utoljára Ayrton Senna tudott nyerni ezen a pályán japán erőforrással. 2018-ban a Toro Rosso színeiben tér vissza Interlagosba a Honda. Három év alatt nagyot fejlődtek és akár a pontszerzésre is esélyük lehet. Pierre Gasly már nagyon várja a versenyt.

“Tavaly volt először lehetőségem ezen a pályán versenyezni. Nagyon élveztem. Érezzük, hogy az F1 fontos a brazil szurkolóknak. A pálya vonalvezetése nekem nagyon tetszik. A kanyarok nagyon érdekesek. Élvezet vezetni rajta. Még a rázóköveken is gyakran autóznunk kell. Itt az eső is gyakori. Ennek örülök, mert szeretek esőben vezetni. Sokat vezettem esőben. Mikor gokartoztam sokat vezettem ilyen körülmények között. A pályán ellenkező irányba haladunk és ezt a nyakunk is megérzi. A hétvége előtt különleges felkészülésre lesz szükség.”- mondta Pierre Gasly.