Louis Camirelli az olaszok elnöke azt mondta, hogy nem mondanak le az idei konstruktőri bajnoki címről. Idén a csapat bajnoki cím jövőre az egyénit is szeretnék bezsebelni. Ki lesz a szimulátoros pozícióban? Két esélyes van. Pascal Wehrlein és Robert Kubica.

A Mercedes Mexikóban bezsebelte az egyéni címet, de a csapatok versenyében még nem dőlt el semmi. Louis Camirelli szerint nem volt szerencséjük idén. Mindent megtesznek azért, hogy az utolsó két futamon megnehezítsék a rivális dolgát.

Az idei év balszerencsésen alakult a csapat számára. Még két futam hátra van. 10 éve nem volt ilyen jó évünk. Idén még van esélyünk a konstruktőri győzelemre. Nem adjuk oda olcsón a bőrünk. Jövőre jobban rákapcsolunk és még jobb évünk lesz 2019-ben és győzhetünk. Ami a technológiát illeti közel vagyunk a megállapodáshoz. De a költségplafonnal nem értünk egyet. Minden a részleteken múlik.” – mondta a Ferrari elnöke.

Az is kiderült, hogy a Ferrari-nak még nincs harmadik számú versenyzője. Esélyesek között Pascal Wehrlein és Robert Kubica van. Antonio Giovinazzi a Sauber versenyzője lesz így az olaszoknál megüresedett egy hely. Az olaszoknak jól jönne egy olyan versenyző, aki a múltban a Mercedes támogatását élvezte. Ha már itt tartunk azt is meg kell említeni, hogy Marcus Ericsson is tett egy kijelentést. Nehéz volt megemésztenie azt, hogy menesztették. Szerinte a Sauber-ben eltöltött évek után épp most kezdett minden összeállni benne. De a csapat csak tartalékos szerepet szán neki 2019-ben. A visszatérésről nem mondott le.