Lewis Hamilton példaképes Ayrton Senna volt. Mikor a mezőny visszatér Interlagosba a brit pilóta érzi a háromszoros bajnok jelenlétét. De elárult mást is. Nem voltak mindig baráti kapcsolatban Niki Lauda-val.

Hamilton számára sok szempontból különleges a brazil versenypálya. Először elvesztette, majd következő évben ugyanitt megnyerte a vb címét. 2007-ben Kimi Raikkönen volt az ellenfele és kikapott a brit a finn kollégájától. 2018-ban Felipe Massa kezében érezhette a végső sikert, de Hamilton elhappolta előle a vb címet. A brazil élményiről és Niki Laudáról beszélt Lewis Hamilton.

“Ez a pálya a legösszetettebb. Az ellentétes irányban haladunk rajta. A levegő hőmérséklete nagy hatással bír. A gumik nagyon kopnak. Sokszor gondot okoz. Ezen a pályán lassú kanyarok vannak és többnyire felfelé haladunk. Ez mind kihívással jár. A motorokat és a versenyzőt is igénybe veszi. Sokat megyünk az óra ellentétes irányába és így több ‘G’ erő hat ránk. Nekem különleges ez a pálya. Ayrton Senna is sokat versenyzett is és nyert. Mikor ide jövünk érzem a jelenlétét. Milyen lesz a hétvége? Nem tudom. Az elmúlt két évben nem volt itt jó futamunk. Ezen változtatnunk kell.”- mondta Lewis Hamilton, akik a Niki Lauda-ról is beszélt. Nem voltak mindig baráti kapcsolatban. 2011-ben Lauda-nak elege lett. Nem vezethet valaki így, mert még a végén megöl valakit. Lauda rossz szemmel nézte azt, hogy Hamilton kilökte Massa-t és Maldonado-t. Szerinte büntetés járt a britnek. Ezt a kijelentést tette: “Amit Hamilton tett, túlmegy minden határon. Teljesen őrült. Ha az FIA nem bünteti meg őt, számomra érthetetlenné válik a világ.”…..De idő múltán a Mercedes-hez csábítgatta a brit versenyzőt és kapcsoltuk javulni kezdett.

“Innentől kezdve lett a kapcsolatunk egyre jobb. Nekem nagyon hiányzik és remélem hamarosan újra közöttünk lesz. Igaz eleinte nem volt rólam túl jó véleménnyel. Minden információt elküldök Niki-nek. Csináltam videót a mérnöki megbeszélésekről, a bokszról. Mindennel képben van. Felhívott telefonon és viccelődtünk. Jó kedve volt.”-mesélte Lewis Hamilton.