Alain Prost azzal, hogy Lewis Hamilton megnyerte ötödik vb címét lehet a motivációját is elvesztette. Szerinte nem kizárt, hogy nem lesz akkora motiváció jövőre, ami a Ferrari legyőzéséhez kellene.

Hamilton Mexikóban szerezte meg ötödik vb sikerét. A sport 60 éves története alatt a harmadik versenyző, aki öt vagy több világbajnoki címet nyert. Hamilton szeretné Schumacher 91 győzelmét megdönteni és beállítani a hét vb címet. Prost szerint erre nagy motivációra lenne szüksége, amivel már nem biztos, hogy rendelkezik.

“Mindannyian úgy gondoltuk, hogy lehetetlen. Seb-nek és Lewis-nek nem lehetnek motivációs gondjaik. Mindketten négyszeres bajnok voltak, és tudták, hogy harcolni fog egymással. Ez után mi lehet a célja? Hét vb cím? Ha vb címet nyersz, akkor a következő bajnoki címre gondolsz. Nem a hetedikre vagy a nyolcadikra. Például a következő évben megváltoznak a szabályok. Ez mindig extra motivációt adhat. A következő év is hosszú lesz. Egyszer felébred az ember és megkérdezi magától, hogy ‘akarom én még ezt csinálni?”- mondta Alain Prost.