Chase Carey a sportág ügyvezetője nem tartja lehetetlennek, hogy a belátható jövőben 21-ről 25-re emelkedjen a futamok száma. Erre már Lewis Hamilton is felemelte a hangját. A brit nem vállalna be ilyen sok versenyt. Inkább visszavonulna.

Két év múlva egy új pály biztosan lesz a naptárban. Vietnam után az F1 vezetése Hollandiába és Miami-ba is szeretné elvinni a száguldó cirkuszt. Idén 21 futamot rendeznek. Ez minden csapatnak megterhelő. Főleg azoknak, akik a leintés után rögtön csomagolnak, hogy a köbvetkező helyszínre odaérjenek és fel tudjanak készülni. Lewis Hamilton a 21 versenyt sokallja. Elég lenne 18 futam a brit elmondása szerint.

“Már az idei szezon is olyan, mintha 25 futamunk lenne. Több szerintem nem is kellene. 18 futam bőven elegendő lenne. Egyike vagyok azoknak, akik imádják ezt a sportot, de a szezon nagyon hosszú. Nagyon sok embert érint és sokáig vannak távol a családjuktól. Azt látom, hogy a szezonok egyre hosszabbak és a pihenés egyre kevesebb. Én csak a saját nevemben beszélek. Manapság már a szabadidőnk is nagyon kevés. Mihelyt vége van egy szezonnak már készülhetek a következő évre. Kell egy kis idő arra, hogy pihenjünk. Abban biztos lehet mindenki, hogy ha 25 futam lesz én visszavonulok.”- mondta Lewis Hamilton.