Sebastian Vettel elismerte, hogy nem tett meg mindent a győzelem érdekében idén a Ferrarival, de a 2009-es vereséget sokkal nehezebb volt megemésztenie.

Nem először fordult elő Sebastian Vettel-el, hogy lemarad és elhappolják előle a világbajnoki címet. Karrierje során már harmadszor szembesült ezzel. Tavaly és idén is Mexikóban mondhatott le a világbajnoki álmokról. Persze csalódott volt mindkét alkalommal, de azt mondja, hogy 2009-ben Jenson Button elleni vereséget nehezebben nyelte el.

“Harmadszor kerültem abba a helyzetbe, hogy a második hellyel kell beérnem. Idén, tavaly és 2009-ben is előfordult. Úgy gondolom, hogy a 2009-es szezonbeli vereség volt a mélypont. Soha nem tudhatod, hogy mit hoz a következő év és lesz-e még lehetőséged vagy kapsz-e még egy esélyt. Nagyon keményen dolgoztam rajta. Tudom, hogy egyszer majd eljön megint az én időm. Azt, hogy mikor nem tudom megjósolni. De egyik vereség sem volt szép pillanat…Tudom mi a feladatom és nem hiszem, hogy jövőre ez megváltozna. Nagyon sok minden történt ebben az évben. Kéepsek vagyunk csapatként tanulni a hibákból. Tovább kell lépnünk és növelni a tempót. Ebben az évben valami félrement és tanulnunk kell belőle. Nekünk kell megoldást találni a gondokra és meggyőződni arról, hogy többet ne fordulhasson elő. Nem olyan egyszerű megtalálni a hibákat és azokat kijavítani. Még mindig van pár szezonom és nyerni akarok. Ez nem változott. Persze Mexikóban nehéz volt lenyelni a vereséget. Jön lassan a téli szünet és nem adjuk fel.”- mondta Sebastian Vettel.