Martin Brundle szerint a 2019-es Sauber páros szolgáltathatja a meglepetést. Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi lehet a svájciak legerősebb párosa. Lehetséges lenne?

Hiába lesz Kimi Raikkönen 40 éves jövőre. Idén megmutatta, hogy ha versenyképes az autója képes nyerni is. Öt és fél év után újra elsőként intették le a finnt. Ekkor már tudta, hogy nem a Ferrari lesz 2019-ben a munka adója. Visszavonulni nem akart. Két éves szerződést még aláírt a Sauber csapattal. 2017-ban még a mezőny végén kullogott a Sauber. Jól jött nekik idén az Alfa Romeo anyagi támogatása. Pascal Wehrlein-tól búcsúztak és helyére Charles Leclerc-t ültették. A monacói versenyző még Marcus Ericsson-t is legyőzte csapaton belül. Szinte minden futamon pontot szerzett első évében. Martin Brundle szerint, ha a Raikkönen versenyképes autót kap jövőre akár újjá is születhet a finn.

“Nem zárható ki, hogy jövőre Kimi fogja a meglepetést szolgáltatni a Sauber-rel. Ha a svájci versenygép jó lenne jövőre, akkor Kimi élvezetből vezethetne. Onnantól kezdve, hogy tudta mi lesz vele jövőre jól teljesített. Lekerült róla a nyomás és sokat javult a teljesítménye. Monzában nagy volt a nyomás rajta. Bár kis szélárnyékot kapott Sebastian-tól. Az amerikai futamon remek győzelmet aratott. Világbajnokságba nem fog tudni beleszólni, mert az autó erre nem lesz képes. De azt nem zárom ki, hogy többször meglepetést okoz majd.”- mondta Martin Brundle.