Jean Todt szerint túl sok a rejtett tesztelés. Ez annak az eredménye, hogy teszttilalmat vezettek be. Sokkal jobbak voltak azok az idők, mikor privát teszteken fejleszthették a csapatok az autókat.

Jean Todt szerint túl sokat szimulátoroznak a versenyzők. Jobb lenne, ha a pályán láthatnánk az autók fejlesztését. Az FIA elnöke szerint a költségvetés csökkentése vitte rossz irányba az F1-et. Vajon vissza lehet még fordítani a sportágat a jó irányba vagy egyre csak rosszabb lesz? Az FIA-nak ki kell találni olyan megoldást, ami nem növeli a kis és nagy csapatok közötti szakadékot. Az év közben teszteket nem lehet növelni, hiszen a kisebb csapatok kasszájáét még jobban megcsapolná.

“A dolgok változnak. Sokszor jó irányt vesznek, néha nem. Véleményem szerint napjaimban túl megbízhatóak az autók. Sok olyan dolog történik a háttérben, amit a szurkolók nem érzékelnek és láthatnak. Sok versenyző még a versenyhétvégén is szimulátoroznak. Sokszor hiányolom a régi időket. Hiányoznak a privát tesztek. De mindenki arra panaszkodik, hogy túl sokat tesztelnek. Legalább láthatjuk az autók fejlődését. Valójában lehet sok a tesztelés. De én úgy gondolom, hogy a szimulátoros tesztekkel sokkal több időt töltenek a versenyzők. A modern megoldás sokszor jó, de korlátok közé kell szorítani ezeket is.”- mondta Jean Todt az FIA elnöke.