A Ferrari idén is harcban volt a bajnoki címért. Azonban a csapat és Sebastian Vettel is követett el hibákat. Jean Todt ezért nem akarja kritikával illetni az olaszokat.

A szezon első felében nagyon úgy tűnt, hogy a Ferrari versenygépe a legerősebb a mezőnyben. Több hibát is elkövettek. Ezt Lewis Hamilton kihasználta és megszerezte ötödik vb címét. A csapatok versenyében Még volt némi esélye a Ferrarinak, de a konstruktőrök között is meg kellett elégedniük a második hellyel. Jean Todt is megkapta a kérdést a Ferrari idei teljesítményéről. Az FIA elnöke nem akarta kritizálni az olaszokat. Azt mondta, hogy el sem lehet képzelni mekkora nyomás alatt versenyeznek az F1-es pilóták.

“Szeretem Seb-et. Versenyzőként és emberként is tisztelem. Mindenkinek vannak érzelmei. Kívülről könnyű kritizálni. Nem egyszerű, ha valaki bajnok. Egyben szerencsések is, mert azt csinálják, amit szeretnek. A kritikákkal óvatos lennék, mert ez egy kemény munka. Még akkor is, ha versenyzőként hatalmas támogatást kapnak. Az F1 egy lenyűgöző világ. Mindig nagy lesz a nyomás, hogy kiváló eredménnyel zárjanak. Boldognak kell lennünk, hogy ennek részesei lehetünk. Még akkor is, ha kihívásokkal jár.”- mondta Jean Todt.