Luca di Montezemolo szerint nincs kizárva, hogy Lewis Hamilton-al megnyerték volna idén a bajnoki címet. Azonban nincs más lehetőségük, mint Sebastain Vettel támogatása.

A Ferrari is tisztában van azzal, hogy idén is nagy lehetőséget szalasztottak el. Már a szezon utolsó versenyén bajnok volt a Mercedes és Lewis Hamilton is. Sokan Vettel-t hibáztatják az újabb vereség miatt. 2019-es szezon nagyban befolyásolhatja karrierjét. Charles Leclerc jól teljesített a Sauber csapattal és jövőre a Ferrari versenyzője lesz. A szakértők szerint a bajnoki címért is harcban lehet a monacói versenyző. Luca di Montezemolo egy interjúban az idei évről beszélt. Szerinte Hamilton tökéletes teljesítményt nyújtott ebben a szezonban. Sokak szerint a Ferrarival is bajnok lehetett volna 2018-ban.

“Lewis a lehető legerősebb szezonját futotta idén. Voltak neki is nehézségei. Néha krízisben is voltak. A Ferrarival is megnyerte volna a vb címet. Sebastian-nak megvolt a technika ahhoz, hogy idén bajnok lehessen. 2014-ban elhagytam a Ferrarit. Azóta telejsen más csapat lett belőle. Még a gondolatokban is. Az idei versenyautójuk erős volt. Hiányzott az, hogy a végső csaptást mérjék a Mercedesre. Eddig csak üldözöttek voltak. Az elmúlt két évben nyerhettek volna, de ez nem sikerült. Sajnálom, hogy a szezonzáró előtt eldőlt a bajnoki cím sorsa.
Seb elkövetett pár hibát, de a Ferrarinak együtt kell maradnia. Támogatniuk kell Sebet. Mindent el kell követniük azért, hogy egy egyéniség maradjon. Erre most még nagyobb szükség lesz, hiszen egy fiatal érkezik hozzájuk. A Ferrarinak egységesnek kell maradnia. Együtt nyernek és együtt veszítenek is. Michael korszakban is követtek el hibákat, de a fontos az volt, hogy egyenesen tudjanak egymással beszélni. Támogatni kell a csapatot a média előtt is.”- mondta Luca di Montezemolo.