Valteri Bottas nem félti az állását. Lehet, hogy kellene. Hat pilóta küzöl csak a finnek nem sikerült futamot nyernie. Sokan úgy gondolják, hogy 2020-ban más veszi át helyét a Mercedesnél.

Érdekesen alakulnak a dolgok a Mercedes istállónál. Esteban Ocon lesz 2019-ben a csapat harmadik versenyzője. Sokak szerint jobban telkesítene Valteri Bottas-nál. Ennek ellenére a finn nem aggódik. 2017-ben Vettel és Hamilton csatájába nem tudott beleszólni. 2018-ben egy versenyt sem tudott nyerni. Lehet a Mercedes lecserélné Bottas-t 2020-ban. Erről a finn véleményét is kikérték, de egyenlőre nem foglalkozok ezzel a kérdéssel.

“Nem aggódok ez miatt. Mindig felmerülnek bizonyos pletykák. Mindenki szeretne karrierje során feljebb lépni és élni minden lehetőséggel. Nem gondolkodom ilyeneken. Csak rossz hatással lenne rám. A csapat összes tagjával jó a kapcsolatom. Beleértve Toto Wolff-ot is. Mindenről nyíltan tudunk beszélni. Nincs titkunk egymás előtt. Ha elérem a saját és a csapat céljait nem kell aggódnom. Ha a Mercedes úgy érzi majd, hogy a teljesítményem nem elég jó, akkor azt el kell majd fogadnom. Ebben a sportban ez így megy. Nem aggódom. Mostantól minden versenyen jobban kell teljesítenem. Nem csak egy dolgon kell javítanom… Ilyen szezonból csak tanulni lehet. El kell felejteni a rosszat. Olyan év volt, ami keményebb személlyé és versenyzővé tett.”- mondta Valteri Bottas.