Maurizio Arrivabene korábban cáfolta azokat a híreket, miszerint rossz viszonyban lenne a csapat technikai igazgatójával, Mattia Binotto-val. Hatalmi harc lenne kettejük között?

Nyár után jelent meg a hír, hogy Maurizio Arrivabene és Mattia Binotto között megromolhatott a viszony. Akkor történhetett meg, mikor a Ferrari az új fejlesztésekkel rossz irányba ment és pontokat bukott a Mercedesszel szemben. Maurizio Arrivabene korábban már elmondta, hogy nincs közöttük probléma. Nem tudja honnan veszi ezt a sajtó. Az olasz szakember szerint a sajtó beslő viszályt akar az olasz csapaton belül.

Az olasz sajtó úgy értesült, hogy Arrivabene az év végén távozott volna a Ferrari csapat éléről. Sergio Marchionne halála után azonban megerősödhetett pozíciója. Szerinte minden rendben van a csapatban. Érdekes módon a technikai igazgató nem nyilatkozott. Binotto-nak nagy szerepe volt abban, hogy a Ferrari ütőképes autóval állhatott elő. A hírek szerint a Mercedes csábítgatja Binotto-t. A grandprix247 hírei szerint Binotto rendelkezik akkora támogatással csapaton belül, hogy kihívja egy párharcra Arrivabene-t a vezetői pozícióért. Ez a megosztás elég nagy hatással lehet a csapatra. Ha Binotto nem nyerne távozhatna a Ferrari csapatból. Nagy csapás lenne, ha a Mercedes istállónál kötne ki.

Más olasz lapok szerint annyira rossz a viszonyuk, ha nem beszélnek egymással. Ezzel csak a csapaton belüli egyensúlyt kockáztatják. Binotto asztalán sok ajánlat heverhet. A következő napokban mindenre fény derülhet. A Ferrari elnökének, John Elkann-nak nincs könnyű dolga. El kell simítania ezt a konfliktust. Nestor Morosini újságíró arról ír, hogy a következő hetekben eldőlhet minden, de egyenlőre nem alakul jól a történet. Ha Binotto távozik már most elbúcsúztatnak a 2019-es bajnoki címtől.