Cyril Abiteboul a Renault csapatfőnöke szerint jövőre sikerül majd az élen állókhoz közelebb kerülni. A motor erejét tekintve mindenképp. Szeretne a francia csapat bizonyítani. Főleg a Red Bull-nak abban, hogy rossz döntést hoztak meg akkor, mikor a Honda erőforrását választották.

A Red Bull és a Renault kapcsolata megromlott az évek során. Odáig fajult a dolog, hogy májusban a Renault határidőket szabott. Szerették volna, ha minél előbb meghozzák a döntésüket. Hosszabbítanak a franciákkal vagy más utat választanak? A Red Bull megunta a Renault időpont osztásait és a Honda erőforrása mellett döntött. Cyril Abiteboul szerint rosszul döntöttek. 2019-ben a Renault odacsapna a Red Bull-nak.

“Várjuk még meg mi lesz a Red Bull és a Honda kapcsolatának folytatása. A Red Bull csak azt hajtogatta, hogy a Honda mennyire jó volt idén. De a Toro Rosso a Renault mögött végzett. Ha a költségeket csökkentik, ez a hendikep erősséggé válik. Nem lehet elfogadni azt az összeget, amit a top csapatok költenek. Az erőforrásunkból 15-20 kilowatt hiányzik a versenyeken. Bizonyos körülmények között egy szintre lehet hozni a Red Bull karosszériájával. Az időmérőn körülbelül 40 km/h a hátrányunk. A Red Bull nem engedte, hogy Daniel teszteljen velünk Abu Dhabiban. Ennek is megvan az oka. Mindent az utunkba dobálnak annak érdekében, hogy ne kerüljünk eléjük. A Renault is képes arra, hogy a Ferrari és a Mercedes istállóhoz közelebb kerüljön.”-mondta Cyril Abiteboul.