Robert Kubica nyolc év kihagyás után tér vissza az F1 mezőnyébe. A lengyel biztos abban, hogy képes megoldani az elé állított feladatokat. Azonban az autót nem csak vezetni, de fejlesztenie is kell.

Kubica azt állítja, hogy a visszatérésében veszélyek is rejlenek. Szerinte veszthet is ezzel a dologgal. 2010-ben rally versenyen vett részt. Súlyos balesetet szenvedett. Majdnem az életébe került. Akkor az orvosok azt mondták, hogy nagy esély van a keze amputálására. Erre sem került sor. Megmentették a végtagot, de sok mindenre nem tudja használni sérült kezét. Nem is titkolja, hogy csak korlátozott mozgásokat tud vele elvégezni.

“Nem akartam volna visszatérni az F1-be, ha nem tudnám elvégezni a dolgomat. De az is igaz, hogy sokat veszthetek a visszatéréssel. A feladatom nagy része a pályán kívül lesz majd. Vissza kell juttatni a Williams csapatot oda, ahova való. Egy éve jöttem rá arra, hogy tudom természetesen vezetni az autót. Ez a pillanat volt életem legfontosabb napja. Ekkor ébredtem arra rá, hogy képes vagyok a visszatérésre. Minden kétségem eltűnt. Legfőbb kérdések inkább technikai jellegűek voltak. Hogyan fekszik nekem az új autó és az abroncsok?! De a paddock-ban ezt a kérdést sokan felteszik. Nagy utat tettem meg mikre eljutottam ide. Egy újabb kihívás kezdődik.”- mondta Robert Kubica.