A Force India már nem a konstruktőri negyedik helyben gondolkodik. A Lance Stroll édesapja által megvásárolt csapat az élmezőny felé közeledne. A top csapatok és a közöttük lévő hátrányt csökkentenék 2019-re.

A Force India a téli szünetben és a szezon elején sokszor anyagi gondokkal küszködött. Sokszor előfordult, hogy az autót utolsó pillanatban tudták csak összerakni. 2018 szezon közepén a megszűnés fenyegette az istállót. Ez most változik, hiszen az anyagi forrás a csapat felvásárlásával megszűnt. Vijay Mallya-tól a Lawrence Stroll megvette a csapatot és a nehéz időknek vége. Lehet fejleszteni az autót. Erről Andy Green beszélt.

“Az év eleje mindig nehézségeket okozott. Nem csak az autó összerakása jelentett gondot. Kérdéses volt, hogy egyáltalán ki tudunk-e a garázsból gurulni. Sokszor fenyegetett minket a csőd. Minden fillérünket az autó fejlesztésére költöttünk. Harcoltunk, de tisztában voltunk azzal is, hogy a helyzetünk nem ideális. Szingapúr volt a fordulópont. Ott értük el azt, amit év elején kitűztünk magunk elé. Életben kellett tartani az istállót és az autót fejleszteni. De a két szezon közötti időt volt a legnehezebb átvészelni. Nem volt elég bevételünk. Mindennek csak a kétharmadát tudtuk hozni. Olyan döntéseket hoztunk, amit el sem tudnak képzeni. Nem csak az autó fejlesztésért értem ide. Sok dolog zavaró volt. Most már csak arra kell koncentrálnunk, hogy gyors autónk legyen. Persze most is van költségvetésünk, de a rendelkezésünkre álló összeg jóval nagyobb. Nem voltunk még ilyen helyzetben. A munkánkon is meg fog látszani. Nem foglalkozunk kifogásokkal. Remélem jövőre egy szinten lehetünk a top csapatokkal. Legalábbis szeretnénk felzárkózni.”- mondta Andy Green.