Brendon Hartley nem csatlakozik a Ferrari csapathoz. Az olaszok harmadik pilótát keresnek. Az új zélandi versenyző apukája szerint csak pletyka az, hogy fia lesz a Ferrari tartalékosa.

2018-as évet végig versenyezte Brendon Hartley. A Toro Rosso több lehetőséget nem hagyott számára. Helyére Daniil Kvyat ül majd az autóba. A Ferrari tartalékos versenyző nélkül maradt. Egyesek szerint erre a posztra Hartley is esélyes lehet, de az apa szerint nem valószínű, hogy fia tölti be az olaszok üresen maradt helyét. Hartley emelt fővel távozik az F1-ből.

“Szeretnék pontot tenni. A politikát én nem élvezem. Legalább a média figyelmet élvezhettem egy kicsit. Azt mondhatom, hogy az F1 elég bonyolult. Sok pénz és politika van benne. Mindenesetre én emelt fővel távozom a paddock-ból. Tudom nem volt túl jó évem….”- mondta Brendon Hartley.

Közben kiderült, hogy a Ferrari tesztpilótája ki lesz. Pascal Wehrlein a Mercedes szolgálatában állt. December 31 után ez a kötelék megszakadt és a Ferrari szerződtette le tartalékos és szimulátor munkára.