Helmut Marako szerint idén közel kerülhetnek a Honda motorral a Mercedeshez és a Ferrarihoz. A szakember szerint erős lesz a japán erőforrás.

A Red Bull szerint idén nekik is lesz ‘party mód’ az autóban. Mindez a Honda erőforrásának lesz köszönhető. A csapat tanácsadójának elmondása szerint az előrelépés akkor lesz, mely az élmezőnybe repíti a csapatot. A Red Bull erre alapozza az optimizmusát. A Red Bull bevállalja a motorcserék miatti büntetéseket is. Ha jó pályán teszik ezt meg Marko szerint hamar a mezőny elején lehetnek.

“Az eddigi adatok nagyon pozitívak. Bizakodóvá tesznek minket. A teljesítményben is látunk előrelépést. Most először nekünk is lesz ‘party módunk’. A Honda motorja már most a Renault előtt jár. Ha össze kellene vetni az adatokat, akkor azt mondanám, hogy a Mercedes és a Ferrari környékén leszünk. Persze ők sem lazítanak. De olyan magaslatokban vannak, hogy sokat már nem tudnak fejlődni. Ha le is leszünk maradva pár lóerővel – az a Renault-val is így volt a V8-as korszakban-, azt a karosszériával kompenzálni tudjuk. Azzal tisztában vagyunk, hogy a megbízhatóság még nem a legjobb. Az is valószínű, hogy 3 motorral nem fogjuk teljesíteni az évet. Ha jó pályákat választunk a cserére pár kör alatt a mezőny elején lehetünk. Elfogadjuk a motor miatt fellépő büntetéséket……”- mondta Helmut Marko.