December 31-én lejárt a szerződése a Mercedesszel Pascal Wehrlein-nak. A Ferrari tesztpilótát keresett és leigazolta tesztpilótának és szimulátoros munkára a német versenyzőt.

A Ferrari körül sok a változás. Kimi Raikkönen távozott a csapatból és a finnt elküldő Maurizio Arrivabene-t is elküldték. Kvjat a Toro Rosso csapatban versenyez idén és a tesztpilótai állás üresen maradt. Antonio Giovinazzi pedig a Sauber-nél folytatja. Idén a Mercedes szolgálata alól mentesült Pascal Wehrlein tölti be ezt a helyet. Wehrlein a Formula-E sorozatban is versenyezhet a maranellói állás mellett.

Pascal Wehrlein a DTM bajnokságot is megnyerte. Nagy lehetőségeket láttak benne. 2017-ben a Sauber istállónál versenyzett, de eredményeket nem ért el. 2018-ban nem maradt hely a németnek a száguldó cirkuszban. Egyes információk szerint már látogatást is tett a maranellói gyárban. A Ferrari még keres egy embert a fejlesztői feladatokra. Egyes pletykák szerint Brendon Hartley kapná a lehetőséget, de ezt az édesapja megcáfolta. Mennyire fontos ez a szerep? Példa is van rá. Kanadában Vettel még pénteken szenvedett. Szombaton már a pole-ból várhatta a rajtot. Vasárnap pedig a dobogó tetején ünnepelhetett. Szombaton megoldást találtak a szimulátorban.