Tavaly a Sauber elég nagy fejlődésen ment át. Az idei autót elég korán elkezdték tervezni. Valami nagy dobásra készülhet a svájci csapat?

Két évvel ezelőtt nagyon le voltak maradva. Tavaly a Ferrari friss motorjának köszönhetően nagyot lépett előre a Sauber. A pénzügyi gondok is megoldódtak. Charles Leclerc és Marcus Ericsson szép eredményeket ért el. Igazából van hova tovább fejlődni. A jövőtől még nagyobb fejlődést vár a csapat. 2019-ben Kimi Raikkönen – Antonio Giovinazzi vezetheti majd a Sauber autóit. A csapatfőnök nem menne bele semmilyen jóslatba.

“Tavaly hamar elkezdtük fejleszteni az idei autót. Korán átirányítottuk erőinket az idei évre. Szerettük volna, hogy az idei autó még versenyképesebb legyen. Az eredmények jók, de a szabályok módosulásával soha sem tudhatjuk hol tartunk. Nem tudjuk, hogy az újítások mennyire válnak be. Ha az irány rossz azt csak a téli teszten fogjuk megtudni. Az előérzetem pozitív. Hétről-hétre fejlődünk. A célunk ugyanaz, mint eddig. A riválisok nem tudom mit csinálnak, de úgy érzem mi jó úton haladunk. Szeretnénk egyre feljebb kerülni. Célunk a negyedik és hatodik közötti helyek megszerzése. Minimális célunk a tavalyi eredmény megismétlése.”- mondta Frederic Vasseur.