Piero Ferrari egy interjúban elismerte, hogy a csapat már decemberben meghozta a döntést, mely Maurizio Arrivabene leváltásáról szólt. Az olaszok nem akarták akkor még nyilvánosságra hozni.

Arrivabene helyét Mattia Binotto és az olasz szakember ezzel már nem tagja a csapatnak. Az olaszok újabb mérföldkőhöz érkeztek. Az elhunyt Sergio Marchionne is Binotto-t szerette volna a csapat vezetői pozíciójában tudni. A döntés hátteréről egyenlőre nincs megerősített információ. Azonban azt lehetett sejteni, hogy Arrivabene és Binotto nem ápolt egymással jó viszonyt. Azonban már Binotto is gondolt a lemondásra. Persze mindezt a kinevezése előtt. Nem egy csapat jelentkezett be érte. A Mercedes és a Renault is ajánlattokkal bombázta. Az F1-ben nem ritka az, hogy egyes hírek csak pletykák. Majd egy idő után igazsággá válnak.

Binotto nagy tapasztalattal rendelkezik. Kiváló vezetője lehet az olasz istállónak. Elég sérülékennyé vált a Ferrari. Elég, ha csak Sebastian Vettel oldalát nézzük meg. Ez is lehet egy ok, amiért Arrivabene szerződését nem hosszabbították meg. Piero Ferrari alelnök elárulta, hogy a döntés már az ünnepek előtt megszületett.