Ezen a héten látott napvilágot, hogy Pascal Wehrlein lesz a Ferrari szimulátoros és tartalékos versenyzője. A német pilóta ezeket a híreket cáfolta. Elmondása szerint még nem egyeztek meg. Egyenlőre tárgyalások folynak.

Egyes média már biztosnak veszi, hogy Pascal Wehrlein veszi át Giovinazzi és Kvjat helyét a Ferrarinál. Pár napja Sebastian Vettel hangsúlyozta, hogy unalmas, de fontos feladatokkal jár a szimulátoros munka. Az olaszoknak keresni kell tartalékos pilótát, mert Kvjat a Toro Rosso-val versenyez majd 2019-ban. Giovinazzi pedig a Sauber versenygépet vezetheti Kimi Raikkönen csapattársaként.

“Igaz, hogy folynak a tárgyalások, de semmit hivatalos dologról nem számolhatok be. A Formula-E sorozatban azért indulok, mert közben más kategóriában is dolgozhatok. Örülnék és nagy lehetőség lenne a Ferrarival dolgozni. Sebastian-al jól kijövünk, de nem tudom ő mennyire vesz részt ebben a munkában. Célom még mindig az F1. Jövőmet a forma autózásban látom. Elégedett vagyok a helyzetemmel. Felkészültnek érzem magam. Ősszel két napot is teszteltem. Közben szimulátorozok is. Készen állok a feladatra…..”- mondta Pascal Wehrlein.