Charles Leclerc a második szezonját már a Ferrari garázsban töltheti. Egykori főnöke szerint Leclerc nagyban Fernando Alonso-ra hasonlít. Vettel-re kevésbé.

Massimo Rivola annak idején a Minardi, majd a Toro Rosso-nál dolgozott. Sokáig a Ferrari akadémiájának vezetője volt. Ezért jól ismeri a fiatal monacói versenyzőt. Leclerc tavaly a Sauber-rel kezdhette meg karrierjét az F1-ben. A második szezonját már a Ferrari versenyzőjeként kezdheti meg.
Vannak, akik azt mondják, hogy Vettel-nek akár még fejfájást is okozhat Leclerc. Nem kizárt, hogy csapaton belüli súrlódás is lesz 2019-ben az olaszoknál. Nem lesz idén beskatulyázva. Ha gyorsan tanul, akár a világbajnokságba is beleszólhat.

“Remélem, hogy a Ferrari mindkét versenyzőjének egyenlő feltételeket biztosít majd. Jobbik jöjjön ki győztesként. Nem kétséges, hogy Charles-re nagy figyelem hárul. Biztos vagyok abban is, hogy megpróbál majd nyerni. Szerencsére együtt dolgozhattam Sebastian-nal a Toro Rosso csapatnál. Korábban Fernando-val is. Vele a Minardi csapatnál. Charles hasonló mentalitással vezet az időmérőkön. Olyan, mint Fernando. Ha olyan tehetséggel rendelkezik, mint Fernando, akkor kitűnő eredményeket érhet el.”- mondta Massimo Rivola.