A Williams és a Mclaren versenyzői már nagyon hosszú ideje nem állhattak fel a dobogóra. A két csapat történelmi múlttal rendelkezik mégsem kerülnek a legjobbak közé. Martin Brundle a visszaesés okát taglalta.

A Mclaren versenyzőjét utoljára hat évvel ezelőtt láthattuk a dobogó tetején, Akkor Jenson Button ünnepelhette győzelmét. 2013 óta semmi sem megy jól a csapatnak. Nagy visszaesést tapasztaltunk. A Mercedes, a Renault és a Hondával töltött évek alatt egy-egy második és harmadik helyet sikerült szerezniük. Ez az eredmény még 2014-ből származik. Az összes többi szezonban mindössze négy alkalommal sikerült elcsípniük futamon az ötödik pozíciót. Ez pedig a legjobb eredményük.

A Williams szénája egy kicsit jobban áll. Ők sokkal nagyobb magasságokban és mélységekben is jártak. Pastor Maldonado hét évvel ezelőtt megnyerte a Spanyol Nagydíjat. 2013-ban a mezőny végén találták magukat. Egy évvel később és 2015-ben is a harmadik erőnek számítottak. ’16 és ’17-ben az ötödik erőnek számítottak. Tavaly történelmi mélységbe zuhantak. Martin Brundle azt taglalta, hogy mi ennek az oka.

“A Williams és a Mclaren nincs ott, ahol lennie kellene. Mind a kettő istálló ‘B’ csapat. Nagyon nehéz lehet számukra. Olyan csapatokkal kell harcolni, mint a Haas. Ők más üzleti ágban vannak. Sok elemet kapnak a Ferraritól és Dallasból. Nem szeretném egy Haas, vagy más, hasonló csapatok hátát nézni az ő esetükben. Oda kell figyelni a szabadúszó milliárdosokra. Mindenki számára elfogadható megoldást kell hozni.”- mondta Martin Brundle.