Még sokáig téma lesz a Ferrari vezetői váltás. Egy szakértő azt magyarázta el, hogy miért rossz a döntés. Azt is hozzátette, hogy milyen veszteséget szenvedhet a Ferrari Mattia Binotto kinevezéssel.

Gary Anderson úgy gondolja, hogy a Ferrari nagy hibát követett el Maurizio Arrivabene leváltásával. Túl nagy terhet rakhatnak ezzel Binotto vállára. Neki volt köszönhető a gyors autó és jó volt abban, amit eddig csinált. Gery a Ferrari döntését nem érti és szerinte rosszul hatásai is lehetnek.

“Binotto az, aki nagyon jó munkát végzett a technikai dolgok területén. Hagyni kellett volna, hogy azt csinálja. Ez egy teljes munkaidős állás. Hét napot vesz igénybe a héten és nem másodállás. Az biztos, hogy a technikai oldal gyengülni fog. Szerintem rosszul döntöttek. Mást kellett volna választani. Nem értem, hogy a technikai részről miért neveznek ki csapatfőnöknek valakit. Főleg akkor, ha azon a poszton jól teljesít. A menedzseri, politikai szerepbe, ami nem igazán az ő erőssége. Ha 2019-ben a Red Bull megelőzi a Ferrarit, akkor az ő feje is hullani fog? Elvesztenének egy értékes embert csak azért, mert rossz pozícióba helyezték.”- mondta Gary Anderson.