George Russell a Williams versenyzőjeként megkezdheti első szezonját az F1-ben. Egy évadon keresztül nézhette, miként viselkedik Lewis Hamilton. Elmondása szerint a legjobb trükkjeit tanulta és leste le az ötszörös bajnoktól.

George Russell sokat tanulhatott a tavalyi szezonban. A Mercedes tesztpilótája volt és közelről tanulmányozhatta Lewis Hamilton munkásságát. A Williams technikai igazgatója szerint Russell elég intelligens, ahhoz, hogy ezeket az eltanult módszereket saját javára hajtsa. Russell-t lenyűgözte Hamilton munkája.

“A pilóták hajlamosak saját ‘buborékukban’ mozogni. Természetüknél fogva képesek elhinni, hogy ők a legjobbak. Egy top versenyzőnek is ez a tulajdonsága. Egy F1-es versenyzőtől nem is várhatunk el kevesebbet. Sokszor nem akarnak mástól tanulni. Ellentétben áll az ő mentalitásukkal. George elég intelligens. Saját malmára hajthatja a tanult dolgokat. Hihetetlen értékeket lesznek ezek számára. Persze minden versenyző más. Vannak, akiknek nem lehet átadni a tudást azzal, hogy ‘csináld így vagy csináld úgy’. Ő maga is adott pár tanácsot. Én készséggel hallgattam őt.”- mondta Paddy Lowe.