Karun Chandhok egykori F1-es versenyző szerint Robert Kubica visszatérés egy nagyon szép történet. Főleg azért, mert szó szerint a halál karmai közül tért vissza a rally balesete után.

Az igazi F1-es szurkoló már nagyon várja a szezon kezdetét. Főleg akkor, ha olyan pilóta tér vissza a száguldó cirkuszba, mint Robert Kubica. 2011-ben szóba sem kerülhetett az, hogy a lengyel újra vezethessen. Fel sem merülhetett a versenyautó vezetésének lehetősége.Idén mégis az induló pilóták között szerepel Kubica neve.

Kubica már harmincnégy esztendős. Nagy jövőt jósoltak neki, de egy rally baleset kettétörte karrierjét. Sokáig az élete is veszélyben volt. Életben maradt, de jobb karját mai napig nem tudja rendesen használni. Rengeteg műtéten esett át. Álmait nem adta fel. 2017-ben újra tesztelt. Először a Renault csapat adott neki lehetőség. Végül a Williams is felmérte tudását. Később kiderült, hogy ezen a teszten Kubica megbukott. Ezért kapott csak tartalékos pilóta állást a Williams-nél. 2019-ben úgy találta a csapat, hogy sokat fejlődött és egy teljes szezonra beülhet az autójukba.

“Nagyon sok szép történettel találkozik az ember. Robert visszatérése szerintem az egyik legszebb történet. Jelentőségét nem lehet alábecsülni. A halál karmai közül tért vissza. Nem túlzás azt mondani, hogy nem sok kellett az elvesztéséhez. Baráti viszonyban vagyunk. Fantasztikus azt látni, ha visszatért. Úgy is tud vezetni, hogy a képességei korlátozottak. Az, hogy újra a rajtrácson lesz, az egy gyönyörű emberi történet.”- mondta Karun Chandhok.