Az PKN Orlen által szervezett rendezvényen Robert Kubica is részt vett és mondott pár szót az F1-ról. A lengyel arról beszélt, hogy a mai száguldó cirkusz nem hasonlítható össze a 2010-es években látott F1-el.

Szinte senki sem hitt abban, hogy Robert Kubica visszatér az F1-be. A lengyel pilóta nem adta fel. Megannyi visszautasítás ellenére visszatér és 2019-ben rajthoz is áll. Egy évet a Williams tesztpilótája volt. Idén George Russell mellett versenyezhet. Kedden a szponzora rendezvényén vett részt. Az előtte álló évről beszélt.

“Nem kell mondanom, hogy az F1 sokat változott. Nagyon fontos, hogy a kezdetektől jó legyen az autónk. Ha az alapok nem jók, akkor nehéz lesz visszajönni. Nehéz szezon volt a tavalyi. Remélem a csapatnak sikerül a gondokra megoldást találni. Sokat változott ez a sportág. Nem csak a technika, de az üzleti világ is más. Számomra nem üzlet. Sportként tekintek rá. Az Orlen segítsége nagyon fontos és az is marad. Nem a bekerülés a célom, hanem az, hogy sokáig itt lehessek. Nehéz lenne abbahagynom. Tudom, hogy a fizikai részével nem lesznek gondok. Bírni fogom. Ha nem így lenne, nem tértem volna vissza. Nagyon nehéz feladni. Célom az, hogy jól teljesítsek és addig maradhassak, amíg csak lehetséges. Elégedett akarok lenni a saját teljesítményemmel.”- mondta Robert Kubica.