A Williams istálló messze alul teljesített 2018-ban. Az autó nem volt versenyképes. A téli tesztek előtt még úgy tűnt csodafegyver van a csapat kezében. Nem így lett. Claire Williams biztos abban, hogy idén jobban fog teljesíteni a Williams. A fejlesztések már korán, hónapokkal ezelőtt elkezdődtek.

Egy rossz álom volt a Williams számára a 2018-as szezon. Az idény előtt a szimulátoros adatokból úgy tűnt jól állnak. A teszteken a pilóta visszajelzéseinek nem hittek. Rossz volt a tavalyi autó. A pontszerzés is ritkán jött össze. Egész évben hét pontot sikerült összeszedniük. Még a Toro Rosso is keresztbe lenyelte a Williams csapatot.

A csapat két tapasztalatlan versenyzővel vágott neki a 2018-as évnek. Lance Stroll és Szergej Szirotkin egy olyan autót kapott, aminek a karosszériája félre lett tervezve. Ennek csak szenvedés lehetett a vége. A hibákat sokáig tartott felkutatni. A hírek szerint sikerült. Márciusban Robert Kubica és George Russell vezeti majd a Williams versenygépeit.

“Örülünk annak, hogy pár fontos problémára sikerült rálelni és kijavítani. Ez hátráltatott minket tavaly. Időbe telik az, hogy talpra álljunk. Hosszú folyamat. Eddig úgy néz ki, hogy azt kapjuk, amire számítunk. Majd a tesztelés alatt kiderül hol tartunk valójában és mit hoztak össze a riválisok. Most még nem tudni, ki milyen fejlődést ért el. Sok munka vár még ránk Az üzleti és az erőforrások területén is minden jól halad. .Eddig minden rendben és a tervek szerint alakult.”-mondta Claire Williams.

.