Jody Egginton az olasz csapat technikai igazgatója arról beszélt, hogy a Toro Rosso szorosabbra fűzi kapcsolatát a Red Bull csapattal. Ez nem azt jelenti, hogy mindent készen kapnak. Több előnye is van a köteléknek.

Jody Egginton elmondása szerint kevés idejük volt arra, hogy felkészüljenek a 2019-es szabálymódosításokra. Most már minden a lehető legjobb ütemben halad. Sokban köszönhető annak, hogy 2019-től a Red Bull is a Honda motorját használja. Kapcsolatukat szorosabbra fűzték, de ennek ennek ellenére is a Toro Rosso a saját ura marad.

“2018-ban lenyűgözött minket a Honda fejlődési üteme. Mivel idén már a Red Bull is velük működik együtt a tesztpados munkákat náluk is végezhetik. …Ami a közös munkát illeti, szinte semmi sem változott….. A folyamat hatékony volt. Elég könnyen rájöttünk a közös megoldásokra. Komolyabb kompromisszumok nélkül. Az autó hátulját a Red Bull Technology biztosítja. Ez így valamelyest egyszerűbb. Kihívások azért akadnak. Ha a kapcsolat szorosabb lesz, akkor javulhat még többet a helyzet. Reméljük, hogy mindkét istálló jó csomagot kap. Így lesz, ha a Honda ilyen ütemben fejlődik. Viszont, minél több hátrányt dolgozunk le, annál nehezebb lesz tovább fejlődni. Mindez persze nem akadályoz meg minket abban, hogy előrébb lépjünk a ranglistán.

Nem szeretnél semmiről sem lemaradni? Csatlakozz hozzánk Facebookon is.