Tony Jardine nagyon sokat dolgozott az F1-ben. Szerinte idén lesz az utolsó szezonja Valteri Bottas-nak a Mercedes csapattal, mert a német istállónak el fog fogyni a türelme. Bottas-t Ocon válthatja 2020-ban.

A Force India csapatban két évet versenyző Esteban Ocon-nak nem maradt hely a mezőnyben. A Mercedes tartalékos szerepet tudott adni a franciának. Valteri Bottas szerződése az idény végén lejár és a Mercedes jövőre Ocon-nak adhatja meg a lehetőséget. A finnek idén bizonyítania kell. Tony Jardine nem jósol nagy jövőt Bottas-nak. Szerinte 2020-ban Hamilton-Ocon párost látjuk majd.

“A Mercedes több pilóta közül válogathat. Esteban a Mercedes köteléke miatt nem kapott szerződést más csapattól. Ezért kell kihagynia ezt az évet. Szerintem Valteri nagyon kiábrándító teljesítményt nyújt. Nem hiszem, hogy 2019 után a Mercedes folytatja vele a munkát. Nem tudja hozni az eredményt. Egyes helyeken nagyon gyors. Lásd Szocsi. Nem olyan régen arról beszélt, hogy idén megmutatja mit tud. Harcolni fog és agresszív lesz. Szerintem már késő. Valteri elszántnak tűnt, de az év végén távozhat a Mercedestől. Jövőre pedig Esteban Ocon váltja őt.”- mondta Tony Jardine, aki dolgozott a Goodyear-nél, a Brabham-nél, a McLaren-nél és a Lotus-nál is