2018-ban Pierre Gasly és Brendon Hartley kaptak lehetőséget a Toro Rosso csapatban. Idén két új versenyzővel vágnak neki a szezonnak. Danyiil Kvjat újabb lehetőséget kap. Alexander Albon pedig megmutathatja mire képes.

Alexander Albon elismerte, hogy soha nem vezetett még F1-es autót. Azok táborát erősíti, akik már egyszer elhagyták a Red Bull csapatot. Ilyen pilóta Danyiil Kvjat is. Az orosz pilóta már harmadszor térhet vissza a Toro Rosso csapatához.

Albon tavaly az F2-ben vett részt. Több futamot is nyert. Sokáig úgy tűnt, hogy a Formula-E sorozatban folytathatja. A Nissan elől elhappolta őt a Toro Rosso. Pedig aláírt szerződése volt már. Az elektromos sorozatban már tesztelt és szerinte ez a tapasztalat hasznára lesz.

“Szerencsés vagyok, hogy tesztelhettem a Formula-E sorozatban. Ebből nagyon sokat tanultam az erőátvitelből. Majdnem ugyanaz a kettő. Nem azt mondom, hogy ugyanaz a technológia, de az energiaáramlás meglepően hasonló. Az F1-es autók gyorsabbak. Még akkor is, ha a sebességek kicsit visszaestek. Az F2 és az F1 között nagy a különbség. Főleg a leszorítóerő tekintetében. A sebességhez nem lesz nehéz hozzászoknom. Sokkal inkább az autó szélességét kell megszoknom. Valakivel mindig beszélnem kell ahhoz, hogy a legtöbbet kihozhassuk az autóból. Az F2-ben hat-hét emberrel dolgoztam együtt. A Toro Rosso-nál majdnem 400 emberrel kerülök munkaviszonyba. Hozzá lehet szokni. Ez egy kellemes probléma.”- mondta Alexander Albon.