Danyiil Kvjat harmadszor is bizonyíthat a Toro Rosso istállónál. Franz Tost szerint eddig is jó versenyző volt, de nem tudta a nyomást kezelni. Érettebbé vált és most lehet a legjobb formájában az orosz versenyző.

Kvjat öt évvel ezelőtt kapta meg az első lehetőséget az F1-ben. Egyszer a Red Bull versenyzőjének is mondhatta magát, de sok gond volt vele a pályán. Incidensekbe keveredett és ezt nem nézték jó szemmel. Szezon közben lefokozták és visszakerült a Toro Rosso csapatba. 2017-ben a szezon végén ismét leváltották. Nem túl szép körítéssel bocsájtották el Kvjat-ot. 2018-ban a Ferrari szimulátorosaként tevékenykedett. Franz Tost szerint sokat tanult és érettebb lett.

“Fiatal versenyzőnek két-három évre szüksége van. Ez alatt beilleszkedhet az F1 világába. Danyiil már megmutatta, hogy gyors. Mikor a Red Bull-hoz került, úgy tűnt készen áll a feladatra. Néhányszor elért jó eredményt, de nagy nyomás alatt nem ment neki olyan jól. Korai volt még az előléptetése. Nehéz időszaka volt. 2016-ban újra nálunk kötött ki. Rosszul viselte a visszaléptetést, de a tehetségét senki sem kérdőjelezte meg. Megérdemli az újabb esélyt. A legjobb formájában most lehet.”- mondta Franz Tost. A csapatfőnök szavait Kvjat is kiegészítette. Az orosz pilóta nagy önbizalommal érkezett meg a Toro Rosso istállóhoz.

“Nem lesz ismeretlen ember a csapatban. Legnagyobb változást a motorszállító Honda jelenti majd. A mérnöki csapat alig változott. Hiszek a csapatban. Mindenki motivált. Ez nekem is önbizalmat ad.”- mondta Danyiil Kvjat.