Kimi Räikkönen december végén elhagyta a Ferrari csapatot és az Alfa Romeo istállónál kezdte meg a 2019-es évet. Elmondása szerint sokkal nyugodtabb a hangulat, mint az olaszoknál volt. Nincs akkora nyomás és annyi politika.

Raikkönen szeret versenyezni, de az F1 körüli politikáért nem rajong. Így nem lep meg senkit, hogy az Alfa Romeo csapatnál jobban érzi magát. A finn pilóta és Antonio Giovinazzi szerdán a tesztelő létesítményben jártak. Raikkönen arról beszélt, hogy milyen a régi-új csapatánál.

“Kisimultabb lennék? nem hiszem, nem tudom. Minden csapatnak megvan a költségvetési határideje. Egyeseknek több határidő van, másoknak kevesebb. Valahol több a politika, máshol kevesebb. Mindenki próbál jobb eredményt elérni. Nem mindig ugyanazon az úton. Mások a siker felé vezető utak. Itt nyugodtabb a légkör. Mindenki a versenyzésre összpontosít. Nem a politikásra. Mindenki számára könnyebb így. Fred Vasseur-t személyesen nem ismertem. Egyes csapataival jól mentek a dolgok. Ő egy versenyző típusnak tűnik. A pályára összpontosít és ami ott számít. Sok embernek kulcs feladata van, de egyikük sem felsőbbrendű. Én vagyok a tapasztaltabb, de mindkettőnknek a legjobbat kell hoznunk. A legtöbbet meg kell tenni a csapatért.”- mondta Kimi Raikkönen.