Lance Stroll a Williams csapatnál töltött el két évet. 2017-ben kis szerencsével összejött a kanadainak egy harmadik hely Bakuban. A Racing Point istálló pilótájaként dobogós helyezéseket és folyamatos pontszerző helyen akar végezni.

Lance Stroll két évet töltötte a Williams csapatnál. Első évében Felipe Massa csapattársa volt. Massa ellátta tanácsokkal, de a kanadai szerint semmit nem tanított számára a brazil. Massa-nak ez elég rosszul esett. 2017-ben felállhatott egyszer a dobogóra Stroll. Azóta semmi érdemleges eredményt nem tudott felmutatni. 2018 a augusztusában csődeljárás indult a Force India ellen. Stroll édesapja megvette a csapatot és leszerződtette fiát az istállóhoz. Szakemberek és pár szurkoló szerint nem a tehetsége miatt van az F1-ben a kanadai pilóta. Elég volt neki az, hogy ‘apuci kifizette’ kisfiának. Ennek ellenére Stroll elszánt és bizonyítani akar.

“Mindig magamra koncentrálok. Arra törekszem, hogy az első versenytől versenyképesek legyünk. Még korai lenne megmondani, hogy hol állunk, de szerintem minden futamon a pontokért fogunk harcolni. Célom, hogy 2019-ben visszatérhessek a dobogóra. Nagyon jó volt a dobogón Bakuban. Érzem, hogy a csapatban nagyon sok potenciál rejlik. A srácok nagyon lelkesen dolgoztak a gyárban. Nagyon jó ebben a csapatban lenni. Lelkesedésük önbizalmat ad nekem. Nagyon várom már, hogy beülhessek az autóba és elkezdjük a munkát. Szeretném már teljesíteni azt a kilométert, amit a csapat kitűzött maga elé. Télen sokat ültem szimulátorban. De ez össze sem hasonlítható azzal,mikor beülünk az autóba. Itt tudjuk csak meg, hogy miként viselkedik az autó és hol kell még javítani rajta.”- mondta Lance Stroll.