Mattia Binotto a Ferrari csapatfőnöke szerint annyira a Mercedes utolérésére koncentráltak, hogy elfelejtették élvezni az F1-et. Lehet ez lehet az első lépés a bajnoki cím felé?

Az olasz csapat pénteken bemutatta idei versenygépét és egyértelművé tették, hogy teljes mértékben bíznak Mattia Binotto-ban. Alapja lehet a bizalomnak. 2014-ben a csapat a motorrészlegét erősítette. Az első évben gyenge motorral is nagyot fejlődtek. Binotto ezután a részleg vezetőévé léphetett elő. Ekkor a csapat még ütőképesebbé vált.
Binotto hisz az úgynevezett horizontális struktúrában. A közösbe mindenki a maga tudását teszi bele. Támogatja a kreatív dolgokat. Ez látszik az istálló egyedi megoldásiból. A csapategységben lehet a siker kulcsa. Azonban lehet még egy hiányosság. Meg kell tanulniuk újra élvezni a versenyzést.

“Éveken át dolgoztunk együtt. Haladtunk lépésről lépésre. Próbáltunk fejlődést elérni. Idén az a célunk, hogy ezt élvezzük. Ez a múltban talán hiányzott. Igen, élvezzük a győzelmeket. Újra élveznünk kell a csapatmunkát is. A csapatstruktúrában forradalmi változás nem lesz….Az én feladatom, hogy megteremtsem a folytonosságot. Az első szezonban nem nyertünk, de nem volt messze a siker. Nem kell ide forradalmi változás. Nem egy ember dönt, hanem a mérnökök és a versenyzők. Eddig a technikai oldalra koncentráltam. Most feladatom van. Első feladatom, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk versenyzőinknek. Így a legjobb formájukat hozhatják. Cél, hogy nyugodt környezetben dolgozhassunk és élvezzük, amit csinálunk.”- mondta Mattia Binotto.