Sokaknak feltűnt a Ferrari színének változása. Egy kicsit mattabb lett. Ennek technikai okai vannak. Mattia Binotto elmondta, hogy a határok feszegetésére törekedett az olasz istálló. A festés napok múlva is téma volt a szakemberek között. Voltak, kik sötétebbnek, mások világosabban látták az idei Ferrarit. Hosszú évek után eltűnt róla a fehér szín. Ezt a sötét szürke-fekete váltott, továbbá nem is csillog úgy a felülete, mint korábban.

A matt szín egyedi hatást keltett. Mattia Binotto elmondta, hogy ezzel a csapat nem igazán foglalkozott, mikor a kinézetről döntöttek. Ilyen az, amikor egy mérnököt ültetnek a vezetői székbe. Ő határozhatott az autó kinézetéről is. Az idei Ferrari nem egy forradalmi újítás. A tavalyi modellt fejlesztették tovább.

“Technikai okai vannak annak, amiért ilyen színt kapott az autó. Azzal, hogy nem tettük rá a csillogó festés, spóroltunk pár grammot. Így ez nem tűnik soknak. De így tovább tudod feszegetni a határokat. Az autó alapja nem változott. Azonban az tény, hogy minden részen javítani akartunk. Nincs olyan alkatrésze, mely megfelelne a tavalyinak. Tovább toltuk a tavalyi határokat. Úgy érzem elértük az autó valódi határait. Az idei szabályoknak mügelelően alakítottuk ki. A körülményekre érzékenyebbek lesznek az idei autók. Ezért az fogja elérni a legjobb eredményeket, aki a legkövetkezetesebbé, legkiszámíthatóbbá tudja tenni az autóját a versenyzői számára. Ebből a szempontból is javulást szeretnénk elérni. Kielemeztük és megnéztük mi történt. Próbáltuk megoldani és megoldani. Jobbak vagyunk, mint tavaly. A javulás elég lehet a végső cél eléréséhez. Minden technikus kíváncsian várja a riválisok eredményeit. Össze lehet majd hasonítani az övéket, a miénkkel. A mi riválisunk a Mercedes és a Red Bull lesz. Mindkét csapatnak jó autója van. Sokat dolgoztak az autóikkal. Szép eredményt értek el. Mi is sokat dolgoztunk az idei autón. Készek vagyunk összemérni tudásunkat a riválisokkal.”- mondta Mattia Binotto.