Nico Rosberg honfitárásról mondott pár szót. Szerinte Sebastian Vettel nem engedheti meg magának az újabb bakival teli szezont. Leclerc könnyedén profitálna hibáiból.

Nemcsak a riválisokat kell legyőzni. Csapaton belül is folyik egy csata. Vettel nincs hozzászokva ahhoz, hogy csapattársa ellen is versenyeznie kell. A Red Bull csapatnál Mark Webber volt a csapattársa. Akkor az osztrák istálló a németre építkezett. Webber és a Ferrari csapatnál Kimi Raikkönen is másodhegedűs volt. Ez alól 2014 volt kivétel. Daniel Ricciardo nem törődött bele ebbe a szerepbe és legyőzte a németet. Nico Rosberg szerint megismétlődhet 2019-ben az öt évvel ezelőtti szezon. Leclerc veszélyt jelenthet Vettel-re.

“Az, hogy Charles Leclerc-t szerződtették, az érdekfeszítő lehet. Mivel ő gyors. Minden eszköze megvan ahhoz, hogy bajnok legyen. Még Seb mellett is. Seb mellett mindig egy másodhegedűs pilóta volt. Nem engedheti meg magának a luxust. Nem teljesíthet még egy olyan szezont, mint tavaly. Ha mégis, Charles le fogja győzni. Teljesítenie kell. Jó móka lesz. Érdemes lesz figyelni, hogy a Ferrari miként kezeli majd ezt a helyzetet. Náluk mindig első és másodhegedűs versenyző volt. Kivéve Kimi és Massa idejében nem volt ez így. Majd meglátjuk mennyire fogják tisztelni Charles.”- mondta Nico Rosberg.