Nem vitás, hogy a Liberty Media teljesen más irányban viszi sz F1-et, mint Bernie Ecclestone tette annak idején. A sportág korábbi vezére érdekes kijelentést tett.

A Liberty teljesen más irányt képvisel. Növelni akarja a nézők számát és a show hangulatát. Mennyire jön nekik össze? Erről már megoszlanak a vélemények. Bernie Ecclestone sok kritikával illeti a Liberty Media-t. Így tett most is.

“Az emberek sok mindent gondolnak róla. Én szeretném, ha az F1-nek jól menne és nem buknak el. Halálos ágyamon szeretnék annak a tudatában lenni, hogy valami nagyon jót alkottam. Remélem egyre jobb és jobb lesz. Nem akarom, hogy eltűnjön a semmibe. Bízom abban, hogy mindenki tisztában lát. Főleg azok, akik érintettek ebben. Egyre nagyobb a kockázata annak, hogy egyes csapatok elhagyják az F1-et. Nincs kizárva, hogy a Mercedes is átnyargal a Formula E sorozatba. Az autóipar ebbe az irányba halad. A Red Bull- nak nincs szüksége az F1-re. Más területekben is jelen vannak. Az emberek azt hiszik, hogy a Ferrari soha nem hagyja el az F1-et. Olyan erős márka, hogy ha kiszáll sem lehet tönkretenni. Könnyen átmehetnek más sportágba. Minél tovább várunk, annál rosszabb lesz. A csapatoknak és a Liberty Medianak is rosszabb lesz. Nem mondták ki, de nekik a legfontosabb az, hogy egyre többet költsenek rá. Ha résztulajdonos lennék, jobban aludnék. Minden tisztázva lenne a következő öt évre. Akkor mindenki boldog lenne. A csapatok, a verseny promóterek is. Mindenki nyugodtan tudná folytatni a munkáját.”- mondta Bernie Ecclestone.