Az elmúlt szezonokban sokszor téma volt a versenyzők súlya. A versenyzőknek muszáj volt fogyókúráznia. Olyan versenyzők, mint Marcus Ericsson hátrányosan érintette. Sokszor egészségtelen fogyókúrába fogtak.

Idén már megnövelték a súlyhatárt. Hamilton, Bottas és Magnussen is örült a szabály változtatásának. Növelték súlyukat, de izmokat építették tovább. Marcus Ericsson korábban panaszkodott a súlykorlátozásra. Őt különösen rosszul érintette a szabály. Idén már nem versenyez az F1-ben. Az IndyCar-ban indul. Növelhette testsúlyát is.

“A magasságom miatt hátrányban voltam. Extra kilók időveszteséget jelentett. Sokszor fogyni kellett és ez az egészségre is nagy hatással volt. Mire abbahagytam az F1-et, megváltoztatták a szabályt. A csapat mindig arra kért, hogy fogyjak. Nem volt korrekt. 180 cm vagy és volt, hogy csak 68 kiló voltam. Most 75 vagyok és jól érzem magam. Vigyázni kell arra, hogy mit együnk. Mellette keményen kell edzeni. Jó, hogy változtattak a szabályon. Jobb előbb, mint később. Jellemző, hogy pont akkor, mikor én nem lehetek már ott.”- mondta Marcus Ericsson.