A Red Bull már most módosított tervein. Azokat a fejlesztéseket, melyeket a kínai futamra szántak, már az Ausztrál Nagydíjon bevetik.

Az első fejlesztéseket csak Kínában akarta bevetni a Red Bull, de az előszezoni teszteken látottak miatt a motivált Adrian Newey mesterkedései és sürgetései folytán az új alkatrészek már a hétvégi szezonnyitóra készen lesznek.

“Adrian Newey-n nagy a nyomás. Ennek köszönhetően a harmadik futamra tervezett fejlesztések már a szezonnyitóra készen lesznek. A csapat optimizmusa nem alaptalan. A Ferrari mögött, de a Mercedes előtt vagyunk. Ha mindent figyelembe veszünk, ez lett a legdrágább Red Bull Racing. Ez annak az eredménye, hogy minden alkalmazott hitt a jó irányban. Minden esélyünk megvan a győzelemre. Sok negatív véleményt hallottam. Főleg a Honda ellen irányult. Soha nem volt még ily hibátlan tesztnapjaink. Több a lóerő az autóban és nem hiába várjuk már a rajtot. Öt győzelem szerintem reális ebben az évben. Ennél még több is lehet.”- mondta Helmut Marko.