Frederic Vasseur szerint a jelenlegi pénzügyi kiadások miatt sok csapat a túlélésért küzd. Abban bíznak, hogy 2021-ig valahogy kihúzzák és meg tudnak maradni valahogy az F1-ben.

Az Alfa Romeo csapatfőnöke úgy véli, hogy a jelenlegi pénzügyi helyez tarthatatlan. 2021-re szeretnének erre megoldást találni. Persze vannak olyanok, akik ezzel a pénzügyi plafonnal nem értenek egyet. Olyan megoldást kell találni, ami mindenkinek jó. Létezhet ilyen megoldás? Az igazság az, hogy a jelenlegi helyzetet nem lehet fenntartani.

“A baj az, hogy 10 csapatnak 10 különböző elképzelése van. Más a struktúra és a költségvetés is. Nem akarok versenyképességről beeszelni, de vehetjük példának a Haas csapatot vagy a Renault is. Szinte egy szinten vannak. Viszont a költségvetésük teljesen más. Ha mindenkit meghallgatunk, megegyezés nem fog születni. Olyan nem lesz, ami mindenkinek megfelel. Cselekedni kell. Döntést kell hozni és felelősséget kell vállalni. Páran nem fognak örülni, de meg kell találni a legjobb megoldást. Nem szabad egyezkedni, de meg kell találni a legjobb irányt. Ki kell találni valamit, mert a helyzet már fenntarthatatlan. Hat csapat a túlélésért küzd. Mindet megteszünk, hogy 2021-ig kihúzzuk valahogy.”- mondta Frederic Vasseur az Alfa Romeo csapatfőnöke.