Fernando Alonso tavaly visszavonult. Idén már nem lesz ott az F1 mezőnyében. A kétszeres bajnok nem bánja, hogy nem áll rajthoz a száguldó cirkuszban. Valóban így lenne?

Alonso tavaly intett búcsút az F1–nek. Igaz, elmondása szerint hiányzik neki az autó vezetése, de nem bánja, hogy nem indul királykategóriában. A wokingiak tesztpilótája maradt, de Ausztráliában nem lesz ott Alonso. A következő hétvégén a sebringi 12 órás versenyen vesz majd részt Floridában. Visszatérést nem zárta ki, de most nem az F1-re fókuszál. Arra a kérdésre, hogy sajnálja-e, hogy nincs ott Melbourne-ben, Alonso a Diario Sport című lapnak nyilatkozva így felelt.

“Egyáltalán nem. Nem tudom. Nem igazán érdekel. Mint, egy átlagos rajongónak megvan bennem a kíváncsiság, hogy hogyan alakul majd a futam. Én leginkább Sebringben történő versenyre fókuszálok. 200 rajongó lesz kint. Ott vagyok, ahol lenni akarok. Azért versenyek itt, mert nagyobb kihívások várnak rám, mint az F1-ben…..Nagyobb céljaim vannak, mint az F1. Nem zártam be magam mögött az ajtót 2020-ra. Nem tudom biztosra mondani, hogy visszatérek. Nem látok a jövőbe. Majd az év felénél látni fogom, hogy elértem fontos kihívásokat az F1-en kívül, illetve, ha pedig valami érdekesebbet kínálnak 2020-ra, visszatérhetek.”- mondta Fernando Alonso.