Elég komoly hibát követett el a Red Bull az időmérő edzésen. Először azt lehetett gondolni, hogy Pierre Gasly-nak és a Red Bull-nak nem volt meg a tempója a Q2-hoz. Később Verstappen erre rácáfolt. Csapattársa stratégiai baki miatt esett ki a Q1-ben.

Az elmúlt időszakban volt arra példa, hogy egyes csapatok hibát követnek el az időmérő edzésen. Ilyet már a Ferrari is benézett. Stratégiai hiba miatt esett ki Pierre Gasly a Q1-ben. Az időmérő első szakaszában egyre javult a pálya állapota és sokan javítani tudtak. A Red Bull már nem küldte ki a franciát. Visszaesett a 17. helyre és a kiesett a francia.

“Kicsit túlságosan optimisták voltunk. Egyetlen márt körrel nem tudtunk továbbjutni. Csalódott vagyok. Ez volt a stratégiánk. Igencsak elégedett is voltam az első egyetlen körömmel. Mindössze egyetlen tizeddel voltam lassabb Max-nél, alig kaptam ki. Arra nem számítottunk, hogy ennyien javítani tudnak. Mikor ezt láttam rájöttem, hogy necces lesz. Csalódott vagyok, mert a harmadik edzésen jól ment minden. Az autót vezeti is jó érzés volt. Minden megvolt ahhoz, hogy kiemelkedően jó időt autózzunk. A pálya a vártnál jobban és gyorsabban javult. Ez sokba került nekünk.”- mondta Pierre Gasly.